Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مسکن به تازگی در تماس با مشتریانی که اقساط عقب افتاده دارند اعلام می کند که برای هر قسط عقب‌افتاده ۸۰۰ هزار تومان اجراییه صادر کرده؛ فرقی هم نمی کند مبلغ قسط چقدر باشد!

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست، به نظر می‌رسد روشی که به تازگی بانک مسکن برای وصول مطالبات خود پیش گرفته بیشتر جنگ اعصابی برای مشتریان خرد این بانک باشد تا روش منطقی و قانونی و البته شرعی!

مسئولان حقوقی و اجراییات شعب بانک مسکن در اقدامی عجیب به تازگی در تماس با مشتریان این بانک که بیش از یک قسط عقب افتاده دارند، اعلام می کنند که برای پرونده این افراد هزینه اجراییه صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بعنوان مثال در یک مورد، شعبه بانک مسکن برای فردی که اقساط ماهانه‌ش حدود 300 هزار تومان است و حدود 930 هزار تومان قسط عقب افتاده دارد، اجراییه 3 میلیون و 200 هزار تومانی صادر کرده است.

مسئول اداره حقوقی و اجرایی یکی از شعب بانک مسکن به خبرنگار گفت: طبق بخشنامه ای که هفته گذشته دریافت کردیم برای هر قسط عقب افتاده، 800 هزار تومان هزینه اجراییه در نظر گرفته شده است.

او در پاسخ به این سوال که این بخشنامه از سوی بانک مرکزی است یا بانک مسکن؟ تأکید کرد که خیر بخشنامه داخلی بانک مسکن است که برای وصول اقساط مشتریان در نظر گرفته شده است.

وی البته این را هم گفت که اگر ظرف 24 ساعت از اعلام بانک مبنی بر صدور اجراییه، اقساط پرداخت شود،‌ هزینه اجراییه نیز حذف می شود!

این کارمند بانک مسکن گفت: در شعبه ما که پرونده‌ها هم بالاست، اکثر مشتریان دو تا 3 قسط عقب افتاده دارند؛ این بخشنامه هم بیشتر برای وصول اقساط همین مشتریان ابلاغ شده است.

خبرنگار در تماس با سایر کارمندان حقوقی بانک مسکن در شعب مختلف این بانک خواستار جزئیات بیشتر بخشنامه مذکور شد ولی این افراد امتناع کرده و گفتند ما براساس بخشنامه ای که دریافت کردیم اقدام به صدور هزینه اجراییه می‌کنیم!

بنظر می رسد بیشتر از آنکه اقدام اخیر بانک مسکن تاثیری در کاهش مطالبات‌ش داشته باشد جنگ اعصابی باشد برای مشتریان خرد که اکثراً از قشر متوسط و ضعیف جامعه هستند که اتفاقا طبق آمار جزء خوش حساب‌ترین مشتریان بانکی هستند چراکه معمولاً مطالبات معوق بانک‌ها ناشی از پرداخت تسهیلات کلان به دانه‌درشت‌هاست و مردم عادی از تعهد بالایی نسبت به بازپرداخت تسهیلات خود برخوردار هستند.

اما نکته مهم اینجاست که هنوز انتقادات بسیاری مبنی بر غیرشرعی بودن هزینه دیرکرد و جریمه از سوی بانک ها وجود دارد و مشخص نیست که توجیه بانک مسکن برای صدور هزینه اجراییه چیست و با چه منطق و مجوزی اقدام به چنین کاری کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قسط عقب افتاده هزار تومان بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۴۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟

آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

پیش از این هم مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفته بود: در حال حاضر هر بانکی که دسته چک الکترونیکی به مشتری خود می‌دهد و آن مشتری، برگه چک الکترونیکی را صادر می‌کند و به ذی نفع می‌دهد، اگر ذی نفع یا گیرنده چک از طریق ابز‌ارهای الکترونیکی همان بانک اقدام کند، می‌تواند وصول چک را به صورت کاملا غیر حضوری انجام دهد.

چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف می‌شود

او تاکید کرد: اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند و همچنین تمام بانک‌ها در حال حاضر مجهز به سیستم پذیرش چک الکترونیک هستند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف و چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

همچنین این مقام مسئول اظهار کرد: چک‌های الکترونیک فعلا در بانک صادر کننده قابل پذیرش است، اما به تدریج با پیاده سازی کامل فرآیندها، امسال در سایر بانک‌ها نیز چک‌های الکترونیک نقد پذیر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • بازدید ابدالی از «مرکز ارتباط با مشتریان» بانک سینا
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟